Feminisme vist des de la perspectiva de la Shaima de 18 anys de Terrassa

08/03/2019

La Shaima és feminista des d'adolescent. Se sent catalana des de sempre tot i que els seus orígens son magrebins, de pare àrab i mare bereber. Ha trobat una lluita per aconseguir un món millor!

 

El feminisme és la presa de consciència de les dones, com a grup, de l'opressió, dominació, i explotació, que pateixen i han sofert al llarg dels anys pel patriarcat, és a dir, per la falsa superioritat dels homes.

El que busca el feminisme principalment, és la igualtat entre homes i dones en el tema econòmic, social i cultural, i l'alliberament del sexe femení, ja que fa reflexionar respecte a aquells problemes que semblen de caràcter individual, però realment, són problemes amb els quals moltes dones se senten identificades i ho veuen gràcies al feminisme. Gràcies a tot això t'adones d'una realitat social i de la desigualtat existent entre sexes.

També cal afegir que el feminisme t'aporta una manera molt diferent de veure coses quotidianes, i això crea un nou punt de vista on entens el què et passa en el teu dia a dia i ho pots veure amb una perspectiva diferent i també és una nova presa de consciència que afavoreix a tota la societat en general, tant homes com dones.

El feminisme com a tal, va aparèixer amb el moviment sufragista, en el segle XIX, quan les dones es van reivindicar per a demanar el seu dret a vot. Però al llarg de tota la història de la humanitat hi ha hagut petits indicis d'un feminisme indirecte. Gràcies a la mobilització i les reivindicacions de totes les dones de la història, veiem com la situació entre dones i homes ha millorat notablement, però encara queden moltes coses per fer per a arribar a tenir una completa igualtat, però gràcies a que cada vegada més dones s'informen d'aquest moviment i s'uneixen, la meta cada vegada està més a prop.

@shaima.ms