Sororitat, paraula de l'any

24/12/2018

El terme sororitat es refereix al lligam estret que s'estableix entre dones basat en la solidaritat, el compartiment d'experiències, interessos, preocupacions, etc.

El terme sororitat ha sigut el neologisme més votat a Catalunya el 2018 en un estudi realitzat per la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans.

La paraula sororitat vol dir solidaritat entre dones per motius socials, ètic i emocionals.

El terme, tal com es reivindica actualment, va ser definit per l'antropòloga Marcela Lagarde, que el va glossar a partir d'una dimensió ètica, política i pràctica del feminisme contemporani.

La paraula sororitat ha estat criticada perquè, se suposa, el mot fraternitat ve a dir el mateix. Però estem d'acord en que hi ha d'haver una paraula que descrigui el sentiment de solidaritat entre dones arran de les múltiples formes de violència a què hem de fer front totes nosaltres.

Cal recordar la vaga del darrer 8 de març i cal ésser conscients que alguna cosa s'està movent entre les dones, ja és hora que hi hagi un empoderament també al llenguatge, creant paraules que descriguin noves realitats.

Des de la Carmanyola Picant apostem per la sororitat i tenim la marca Love to love dissenyada i creada per dones amb una línia alegre de joguines d'alta qualitat i disseny.

Així que, ja sabeu: sororitat al poder!