Educació sexual joves

Tallers de sexualitat per a joves

Opció 1

TALLER DE SEXUALITAT

Xerrada d'educació sexual sana i responsable que adaptarem a les característiques i necessitats de cada entitat, casal de joves, espai jove, punt juvenil, centre escolar o institut. Sempre amb visió feminista, perspectiva de gènere, llenguatge inclusiu, promovent valors i actituds igualitàries per empoderar al jovent. Fomentem el diàleg i la reflexió d'una forma respectuosa i divertida mitjançant dinàmiques participatives, per assolir els objectius plantejats. Ens ajudarem d'un projector per a la part teòrica i material de suport per la part pràctica.

Opció 2

TALLER TUPPERSEX JOVE

El fil conductor serà a través d'una sessió Tuppersex, on anirem mostrant diversos productes. Amb cada producte encetarem una temàtica diferent per aconseguir tots els objectius proposats. El tuppersex ens ajudarà a crear un ambient distès i còmode per tal que puguin participar i exposar els seus dubtes o inquietuds. Les principals prioritats del tuppersex són aconseguir la pròpia acceptació física i emocional, que descobreixin la sexualitat d'una forma diferent i s'ho passin bé aprenent.


PRIMERES RELACIONS (12-15 ANYS)

 • Assimilar conceptes bàsics dels canvis a la pubertat.
 • Normalitzar la regla i les pol·lucions.
 • Conèixer els mètodes d'higiene menstruals.
 • Reconèixer i acceptar el propi cos i el dels altres.
 • Diferenciar orientació sexual, sexe biològic, identitat i expressió de gènere.
 • Respectar i comunicar en les relacions de parella.
 • Reflexionar sobre la virginitat.
 • Aconsellar sobre la primera vegada i les següents.
 • Saber que hi ha malalties que s'encomanen (ITS).
 • Informar d'hàbits sexuals saludables (prevenció).
 • Aclarir conceptes de l'àmbit sexual.
 • Trencar mites i tabús.


PARLEM DE SEXE (16 ANYS EN ENDAVANT)

 • Assimilar els canvis del propi cos i de les emocions.
 • Normalitzar: regla i aciclicitat / pol·lucions i ejaculació.
 • Donar alternatives a la higiene menstrual tradicional.
 • Aclarir com són els genitals i que donen plaer.
 • Valorar l'orgasme com a positiu i beneficiós.
 • Descobrir que la pornografia, no és la realitat.
 • Informar del sexting: crear, posseir o distribuir = delicte.
 • Parlar d'estereotips sexuals i de gènere.
 • Educar en la igualtat i respectar als altres.
 • Reflexionar: relacions perquè vols o perquè toca.
 • Conèixer que hi ha malalties que s'encomanen (ITS).
 • Conscienciar d'adquirir hàbits saludables (prevenció).
 • Aclarir conceptes i intercanviar experiències.

Quant val? 200€ la sessió

(Desplaçament extra fora del Vallès Occidental).

Durada

Les xerrades per a joves duren 1,30 h a 2 hores.

Si necessiteu que duri diferent, ens adaptem.

Recomanem grups de 10 a 25 joves. Per a grups més nombrosos, ja considerarem l'opció de venir 2 ponents o de fer 2 grups.

Per reservar

Per ampliar informació i per reservar ens podeu trucar al: 679823558 - 687416369

També ens podeu escriure un correu electrònic a: hola@carmanyolapicant.cat

Tuppersex per a joves

On hem anat?

AJUNTAMENT DE SENTMENAT - CASAL DE JOVES: Tarda picant (dia de la Dona)

CarmanyolaSex d'iniciació al joc eròtic, començant amb la cosmètica eròtica per descobrir-se un mateix o amb qui s'estigui i acabant amb joguinetes picants per passar-ho bé i aprendre una mica més. Van poder tocar, olorar, llepar o veure com funcionava cada producte, mentre anàvem explicant anècdotes divertides. Els vam donar l'opció d'escriure preguntes confidencials en un paper que van deixar en una urna i que va servir per participar del sorteig d'uns quants productes eròtics. Van sortir ben contents amb algun regalet per iniciar-se i sense dubtes. Un total de 28 nois i noies de 14 i 15 anys.

AJUNTAMENT DE SITGES - ESPAI JOVE: Tarda picant (dia de la Salut Sexual)

CarmanyolaSex d'iniciació al joc eròtic, començant amb la cosmètica eròtica per descobrir-se un mateix o amb qui s'estigui i acabant amb joguinetes picants per passar-ho bé i aprendre una mica més. Van poder tocar, olorar, llepar o veure com funcionava cada producte, mentre anàvem explicant anècdotes divertides. Els vam donar l'opció d'escriure preguntes confidencials en un paper que van deixar en una urna i que va servir per participar del sorteig d'uns quants productes eròtics. Van sortir ben contents amb algun regalet per iniciar-se i sense dubtes. Un total de 28 nois i noies de 14 i 15 anys.

AJUNTAMENT DE SITGES - ESPAI JOVE: Tarda picant (dia de la Salut Sexual)

Descobreix la sexualitat d'una forma diferent.
Dues parts: Primer al grup de joves de 14-15 anys i després als joves de més de 16 anys. Xerrada-tuppersex d'iniciació al joc eròtic mostrant productes per descobrir-se un mateix i intentar descobrir la parella, si n'hi ha. Resolució de dubtes amb sorteig de productes eròtics perquè es quedin fins al final i preguntin el que els amoïna.

AJUNTAMENT DE VACARISSES - PUNT DE VOL: Descobreix la Sexualitat d'una forma diferent (Sida)

Powerpoint sobre les malalties de transmissió sexual a càrreg d'una jove infermera. Torn de preguntes a la infermera i a nosaltres. Xerrada-tuppersex amb els productes eròtics d'iniciació al joc com cosmètica eròtica, d'higiene íntima i algunes joguinetes sense forma fàl·lica per introduir en les relacions sexuals. Sorteig de productes eròtics perquè es quedin fins al final. En aquest cas, es va fer una invitació que tenia dues parts: el número pel sorteig, i l'espai per la pregunta o dubte que es faria en secret, ja que s'introduïen en una urna.

AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS - CENTRE CÍVIC SANT FELIU: Nit jove

CarmanyolaSex per als joves de Sant Quirze després d'un sopar temàtic.

AJUNTAMENT DE BARBERÀ DEL VALLÈS - CASAL DE JOVES: Nit jove

Xerrada per a joves sobre la iniciació al joc eròtic amb mostra de productes en format CarmanyolaSex i resolució de dubtes.

AJUNTAMENT DE BARCELONA - CASAL DE JOVES LES CORTS: Foro-debat + Tuppersex

Tuppsersex per a les joves del districte. El vam fer a continuació del fòrum-debat de la projecció de la pel·lícula Histèria, que va del primer vibrador de la història.

AJUNTAMENT DE MASQUEFA - CASAL DE JOVES ROGELIO ROJO: Estimar és revolucionari

Dins les Jornades sobre sexualitat i gènere de Masquefa 2018, vam fer la cloenda amb una CarmanyolaSex i salut sexual per a joves.

AJUNTAMENT DE VALLBONA D'ANOIA - ESPAI JOVE: Salut sexual

Taller per als joves de més de 16 anys de l'Espai Jove de Vallbona d'anoia. Vam començar amb unes preguntes fetes amb l'aplicació Kahoot, on ells amb el mòbil anaven contestant i sortien les gràfiques de les respostes que aprofitàvem per a parlar entre tots de les seves opinions generals. A continuació vam fer un mini tuppersex per acabar tocant productes i anar parlant més distesament de tots els temes que els preocupen o volen saber.

AJUNTAMENT D'HOSTALRIC - PUNT D'INFORMACIÓ JUVENIL: Revolució jove

El grup de joves Revolució Jove, ha organitzat un parell de tallers instructius: Els condons i la Copa menstrual. Obre la ment i trenca els tabús amb el Tuppersex. On han participat unes 30 persones de 16 anys en endavant, amb moltes ganes d'aprendre, passar una bona estona i solucionar dubtes sobre com utilitzar bé, la copa menstrual.

AJUNTAMENT D'HOSTALETS DE PIEROLA - PUNT JOVE: Menstruació i sòl pelvià

Copa menstrual i alternatives a la higiene íntima tradicional.
Noies joves de més de 16 anys amb ganes de descobrir com utilitzar la copa menstrual o quines altres alternatives hi ha. Vam parlar i mostrar les esponges marines, les compreses o salvaslips reutilitzables, els tres tipus de copa amb diferents opcions de buidatge, perquè poguessin tocar i comparar. Vam utilitzar imatges a la pantalla per saber com col·locar la copa, com és el sòl pelvià i com es pot enfortir.

AJUNTAMENT DE CALAF - ESPAI JOVE: Viure una sexualitat sense tabús

Dins el marc del Carnestoltes es va fer un tuppersex per a joves sense tabús. La majoria, noies empoderades amb la idea de descobrir com es pot viure una sexualitat sense complexos, amb l’autoconeixement com a element clau per saber què els agrada i com els agradaria viure plenament i evidentment de forma segura. Va ser una xerrada molt participativa on vam aprendre molts aspectes interessants de la sexualitat i es van posar al dia entre elles, compartint experiències a través de tots els temes que anàvem tractant a través de les joguines.

AJUNTAMENT DE LA GRANADA - SALA MOVIMENT JOVE: CarmanyolaSex per a joves

CarmanyolaSex per a joves de 15 a 25 anys per parlar de sexe, relacions, jocs i joguines eròtiques.

AJUNTAMENT DEL BRUC - PUNT JOVE: Taller d'educació sexual per a joves

Taller d'educació sexual per a joves adolescents de +16 anys al Punt Jove respectant totes les mesures covid-19. En l'activitat cal portar mascareta. A l'espai es respectarà la distància, i hi haurà gel hidroalcohòlic.

AJUNTAMENT D'OLESA DE BONESVALLS - CENTRE CÍVIC: CarmanyolaSex jove

Sessió CarmanyolaSex per a joves de +16 anys al Centre cívic respectant totes les mesures Covid-19. L'activitat es va realitzar amb mascareta, amb distància, i utilitzant gel hidroalcohòlic. Els joves eren molt diversos, però van participar preguntant amb moltes ganes d'aprendre i creant debat entre ells dels temes que els preocupen.

AJUNTAMENT DE BARCELONA - ESPAI JOVE DE GARCILASO (intercanviador jove): Carmanyola Picant +15

Xerrada tuppersex per a joves adolescents de +15 anys a l'Intercanviador Jove de Sant Andreu de Barcelona. Parlem clar, llenguatge inclusiu, respectant la diversitat.

AJUNTAMENT DE BLANES - ESPAI CREATIU MORRALLA: Taller de Sexualitat i Erotisme

Taller de sexualitat per a joves de 18 a 30 anys, sense tabús i des d'una perspectiva de gènere tenint en compte les diverses orientacions sexuals i identitats de cada persona.

AJUNTAMENT DE COPONS - PUNT JOVE: Taller de Sexualitat

Taller de sexualitat per a joves a partir de 16 anys. Et coneixes a tu mateix/a? T'agrada jugar? Vols aprendre més sobre sexualitat?

INSTITUT TERESA ALTET DE RUBÍ - 1r ESO: Taller de Sexualitat

Temes Taller primeres relacions:

 • Pubertat: Canvis físics i hormonal.
 • 1a Regla i Cicle menstrual.
 • 1a ejaculació i pol·lucions nocturnes.
 • Com ens afecta l'entorn/societat (prejudicis, moda, consumisme, pornografia).
 • Respecte i comunicació.
 • Diferents orientacions sexuals.
 • Virginitat i himen.
 • Quan m'he d'iniciar al sexe?
 • Malalties de transmissió sexual i anticonceptius.
 • Hàbits saludables: higiene diària penis i zona vaginal.

Aquesta activitat es complementa amb material de suport:

 • Genitals (penis i vagina) per a reconèixer les diferents parts dels genitals.
 • Lubricants per ensenyar a descobrir-se. Opció de dur algun succionador.
 • Croquis intern femení per ensenyar com i on col·locar els productes menstruals.
 • Copes menstruals de diferents mides, esterilitzadors, esponges marines, compreses reutilitzables.

També portem l'opció de fer un Kahoot sobre mites i tabús.

INSTITUT TERESA ALTET DE RUBÍ - 2n ESO: Taller de Sexualitat

Temes Taller primeres relacions:

 • L'adolescència: canvis físics i emocionals.
 • Autoconeixement.
 • Cicle menstrual i alternatives a la higiene íntima tradicional.
 • Trempera matinera, pol·lucions, ejaculació.
 • Com arribar a l'orgasme i beneficis de la masturbació.
 • Com ens afecta l'entorn/societat (prejudicis, moda, consumisme, pornografia).
 • Diferents orientacions sexuals.
 • Parlem de pornografia - sexting com a pràctica sexual.
 • Parelles.
 • Malalties de transmissió sexual i anticonceptius.
 • Hàbits saludables - higiene diària penis i zona vaginal.

Activitat complementada amb material de suport:

 • Genitals (penis i vagina) per a reconèixer les diferents parts dels genitals.
 • Lubricants per ensenyar a descobrir-se.
 • Croquis intern femení per ensenyar com i on col·locar els productes menstruals.
 • Copes menstruals de diferents mides, esterilitzadors, esponges marines, compreses reutilitzables.

També portem l'opció de fer un Kahoot sobre mites i tabús.

COL·LEGI INTERNACIONAL SEK CATALUNYA S.A. DE LA GARRIGA - 4t ESO: Taller de Sexualitat

Taller Parlem de Sexe.

TEMARI:

 • Assimilar els canvis del propi cos i de les emocions.
 • Normalitzar: regla i aciclicitat / pol·lucions i ejaculació.
 • Donar alternatives a la higiene menstrual i tradicional.
 • Aclarir com són els genitals i que donen plaer.
 • Valorar l'orgasme com a positiu i beneficiós.
 • Descobrir que la pornografia, no és la realitat.
 • Informar del sexting: crear, posseir o distribuir = delicte.
 • Parlar d'estereotips sexuals i de gènere.
 • Educar en la igualtat i respectar als altres.
 • Reflexionar: relacions perquè vols o perquè no toca.
 • Conèixer que hi ha malalties que s'encomanen (ITS).
 • Conscienciar d'adquirir hàbits saludables (prevenció).
 • Aclarir conceptes i intercanviar experiències.

PART PRÀCTICA:

 • Analitzar genitals.
 • Aprendre a introduir productes menstruals.
 • Autoconeixement (com ens podem descobrir).

Aquesta activitat es complementa amb material de suport:

 • Genitals (penis i vagina) per a reconèixer les diferents parts dels genitals.
 • Lubricants per ensenyar a descobrir-se.
 • Algunes joguines sexuals perquè vegin com són i com les poden utilitzar saludablement.
 • Croquis intern femení per mostrar com i on col·locar els productes menstruals.
 • Copes menstruals de diferents mides, esterilitzadors, esponges marines, compreses i calces reutilitzables.

OPCIONAL (Segons temps): Fer Kahoot sobre mites i tabús.